Dessert

Sååå sött


Fruktsalladsflarn


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Enkel chokladmousse

<p>Tips: Om den sm&auml;lta chokladen blir f&ouml;r varm, sl&auml;ng i en skopa chokladglass och r&ouml;r ner tillsammans i &auml;ggvitan. Glassen g&ouml;r att chokladen delvis stelnar - gott med bitar i! Alternativt l&auml;gg till krossad choklad, n&ouml;tter eller liknande och sl&auml;ng in i frysen 10-15 min. &Auml;tklart!</p>

Av: Jill

Lagt till: June 20, 2020

Salt kolapannacotta med chokladmousse


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Äppelcheesecake


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Rå chokladmousse


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Glutenfri pajbotten

<div class="o9v6fnle cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql ii04i59q"> <div dir="auto">Glutenfri pajbotten (efterr&auml;tt)</div> <div dir="auto">&nbsp;</div> </div> <div class="o9v6fnle cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql ii04i59q"> <div dir="auto">4 dl mandelmj&ouml;l</div> <div dir="auto">1 msk fiberhusk</div> <div dir="auto">2 msk majsst&auml;rkelse eller durramj&ouml;l</div> <div dir="auto">50 g sm&ouml;r</div> <div dir="auto">0,5 dl socker</div> <div dir="auto">1 krm salt</div> <div dir="auto">1 &auml;gg</div> <div dir="auto">&nbsp;</div> </div> <div class="o9v6fnle cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql ii04i59q"> <div dir="auto">Blanda ihop allt till en deg. L&auml;gg bakpl&aring;tspapper i en springform, tryck ut degen 2-3 cm upp l&auml;ngs kanten.</div> <div dir="auto">L&aring;t st&aring; kallt 30 min och gr&auml;dda sedan p&aring; 200 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter. L&aring;t svalna. Fyll pajskalet och gr&auml;dda 20-25 min p&aring; 200 grader.</div> </div>

Av: Jill

Lagt till: Aug. 11, 2020

Ananaspaj

<p><strong>Ananaspaj </strong></p> <p><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">Pajbotten (se ev. glutenfri botten ist&auml;llet)<br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">3 dl vetemj&ouml;l <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">1 dl socker <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">150 g sm&ouml;r <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">1 tsk bakpulver</span></p> <p><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">Sm&auml;lt sm&ouml;ret. Blanda med socker, mj&ouml;l och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. </span></p> <p>Fyllning:<br /><br /><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">2 dl creme fraiche <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">2 burkar krossad ananas (2*228g) <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">1 dl socker <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">1 tsk vaniljsocker <br /></span><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">1 &auml;gg </span></p> <p><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}">Blanda ingredienserna till fyllningen i en bunke, fyll pajskalet och gr&auml;dda 20-30 minuter p&aring; 200 grader, kolla status och s&auml;nk temperaturen/l&auml;gg &ouml;ver folie om det beh&ouml;vs.</span></p> <p><span data-tt="{&quot;paragraphStyle&quot;:{&quot;alignment&quot;:4,&quot;writingDirection&quot;:1}}"><a title="L&auml;nk till ICA:s recept" href="https://www.ica.se/recept/suveran-paj-2034/?fbclid=IwAR0RpFLMZ6UrZVgtl5LaswYNDnodL_TJKYJoGFuAKKvWdRr7DQTa4P_NLjs">L&auml;nk till ICA:s recept</a><br /><br /></span></p>

Av: Jill

Lagt till: Aug. 11, 2020

Indisk morotsdessert

<p>4 port</p> <p>500 g mor&ouml;tter<br />7 dl mj&ouml;lk (3 %)<br />1/2 tsk kardemummak&auml;rnor<br />5 msk socker<br />2 msk grovhackad s&ouml;tmandel, pistage- eller<br />cashewn&ouml;tter (osaltade)<br />1/4 g saffran<br />4 msk sm&ouml;r<br />matyoghurt, vaniljglass eller vispad gr&auml;dde till<br />servering</p> <p>Skala och grovriv mor&ouml;tterna.<br />Koka upp mor&ouml;tter och mj&ouml;lk med kardemummak&auml;rnor, socker, h&auml;lften av n&ouml;thacket och saffran i en vid kastrull utan lock. L&aring;t sm&aring;koka tills all mj&ouml;lk kokat in. Detta tar ca 45 minuter. R&ouml;r d&aring; och d&aring;.</p> <p>Hetta upp sm&ouml;r i en stor stekpanna (helst teflon) och stek morotsr&ouml;ran 15&ndash;20 minuter under omr&ouml;rning tills den blivit lite fast i konsistensen.<br />H&auml;ll p&aring; 1/4 av n&ouml;thacket och stek ytterligare 2 minuter under omr&ouml;rning.</p> <p>L&auml;gg upp p&aring; ett fat och garnera med resten av n&ouml;thacket.<br />Servera varm eller ljummen med en klick yoghurt, vaniljglass eller vispad gr&auml;dde.<br /><br /></p> <p><a href="https://www.ica.se/recept/indisk-morotsdessert-715435/">L&auml;nk till ICA:s recept</a></p>

Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Mintchokladtårta

<p>Ingredienser<br /><br />200 g m&ouml;rk choklad<br />200 g sm&ouml;r eller margarin<br />3 &auml;gg<br />2 1/2 dl str&ouml;socker<br />3 dl vetemj&ouml;l (3 dl motsvarar ca 180 g)<br /><br />Glasyr<br />25 g sm&ouml;r eller margarin<br />1 dl vispgr&auml;dde<br />20 plattor after eight</p> <p>S&auml;tt ugnen p&aring; 175&deg;C. Sm&ouml;rj en form med l&ouml;stagbar kant ca 25 cm i diameter (f&ouml;r 16 bitar) med matfett eller l&auml;gg i ett bakpl&aring;tspapper.<br /><br />Sm&auml;lt matfettet i en kastrull p&aring; svag v&auml;rme. Bryt chokladen i bitar och l&aring;t den sm&auml;lta i matfettet. R&ouml;r om d&aring; och d&aring;. L&aring;t svalna.<br />Vispa &auml;gg och socker por&ouml;st. Tills&auml;tt mj&ouml;let och chokladblandningen och r&ouml;r till en j&auml;mn smet. H&auml;ll smeten i formen.<br />Gr&auml;dda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgr&auml;ddad.<br />L&aring;t kakan svalna n&aring;got innan kanten p&aring; formen lossas. L&aring;t kakan bli kall.<br /><br />Chokladglasyr: Blanda sm&ouml;r, gr&auml;dde och after eight i en kastrull. Sm&auml;lt p&aring; svag v&auml;rme under omr&ouml;rning. L&aring;t blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren j&auml;mnt &ouml;ver kakan.<br />Servera den med skivade apelsiner.<br /><br />Baka g&auml;rna l&aring;ngt i f&ouml;rv&auml;g d&aring; den blir godare n&auml;r den f&aring;tt st&aring; till sig.</p>

Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Silky vegan mousse pie

<p><a href="https://www.ica.se/recept/silky-vegan-chocolate-mousse-pie-720214">https://www.ica.se/recept/silky-vegan-chocolate-mousse-pie-720214</a></p>

Av: Jill

Lagt till: Oct. 18, 2020

Espressoglass med chokladswirl


Av: Jill

Lagt till: March 14, 2021