<h4><strong>Ingredienser</strong></h4>
<ul>
<li>500 g <strong>sötpotatis</strong></li>
<li>1 liten <strong>gul lök</strong>, hackad</li>
<li>1 <strong>vitlöksklyfta</strong>, finhackad</li>
<li>1 msk <strong>neutral olja</strong></li>
<li>1 msk <strong>curry</strong></li>
<li>5 dl <strong>vatten</strong></li>
<li>400 ml <strong>kokosmjölk</strong></li>
<li>1 dl <strong>crème fraiche</strong></li>
<li>0.5 dl <strong>mango chutney</strong> ELLER 50 g <strong>mangobitar</strong></li>
<li>1 <strong>grönsaksbuljongtärning</strong></li>
<li>2 <strong>paprikor</strong> (olika färger)</li>
<li>2 <strong>färska jalapeño</strong> (funkar också med inlagda)</li>
<li>400 g <strong>kikärtor</strong>, (på burk) bruttovikt</li>
<li>1 <strong>lime</strong>, pressad saft (kan vara utan)</li>
<li>1 kruka färsk <strong>koriander</strong></li>
<li>Lägg till <strong>fler grönsaker</strong> om du vill</li>
<li>Dubbla mängden om du vill</li>
</ul>
<h4><strong>Gör så här</strong></h4>
<ol>
<li>Skala sötpotatisen och skär den i grova bitar.</li>
<li>Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull.</li>
<li>Tillsätt sötpotatis och curry, fräs tills curryn börjar dofta.</li>
<li>Häll i vatten, kokosmjölk, ev crème fraiche och mango chutney.</li>
<li>Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills potatisen nästan är klar, ca 5 min. Tärna paprikorna och skiva jalapeñon. Skölj kikärterna och låt rinna av.</li>
<li>Tillsätt kikärter, paprika och jalapeño i grytan (spara ev lite till garnering). Låt puttra någon minut. Pressa i limesaft. Toppa med koriander.</li>
</ol>
<p> </p>
<p><strong>Källa:</strong></p>
<p>https://www.coop.se/recept/sotpotatisgryta-med-curry-och-mango-chutney/</p>
<p> </p>
Av: alex
Lagt till: March 3, 2022