Pasta

sååå många sorter ...


Gnocchi au pistou med chevré


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Färsk gnocchi med ädelost, ostronskivling och rosmarinolja


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Färsk tagliolini med persiljepesto, mozzarella, kronärtskocka och ugnsbakade oliver


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Siciliansk tonfiskpasta med kapris, parmesan och russin


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Spaghetti med blåmusslor, vitlök och persilja


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Risotto med skogschampinjoner

<p><a href="https://www.ica.se/recept/risotto-med-skogschampinjoner-716952/#pfset=1">L&auml;nk till recept (Ica)</a></p> <ul class="ingredients__list"> <li class="ingredients__list__item">3 schalottenl&ouml;kar</li> <li class="ingredients__list__item">1 vitl&ouml;ksklyfta</li> <li class="ingredients__list__item">9 dl svampbuljong (vatten och buljongt&auml;rning eller fond)</li> <li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li> <li class="ingredients__list__item">3 dl carnaroli- eller arborioris</li> <li class="ingredients__list__item">2 dl vitt vin eller matlagningsvin</li> <li class="ingredients__list__item">250 g kastanjechampinjoner (g&aring;r utm&auml;rkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabella)</li> <li class="ingredients__list__item">3 msk sm&ouml;r</li> <li class="ingredients__list__item">2 dl riven parmesanost</li> <li class="ingredients__list__item">salt och nymalen svartpeppar</li> <li class="ingredients__list__item">ruccola till servering</li> </ul> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Skala och finhacka l&ouml;ken och vitl&ouml;ken. Koka upp buljongen som ska h&aring;llas varm.</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Fr&auml;s l&ouml;k och vitl&ouml;k i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det f&aring;r f&auml;rg. H&ouml;j v&auml;rmen och tills&auml;tt riset, fr&auml;s tills det &auml;r glansigt. H&auml;ll p&aring; vinet och l&aring;t det koka in i riset.</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Sp&auml;d med varm buljong under omr&ouml;rning. B&ouml;rja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (f&ouml;r 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. L&aring;t det koka sakta och r&ouml;r ofta.&nbsp; Riset &auml;r f&auml;rdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp n&aring;gra riskorn och smaka. Det ska finnas en k&auml;rna som ger visst tuggmotst&aring;nd.&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content__timers"> <div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen green" tabindex="0">Starta timer</div> </div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Ansa och skiva svampen. Stek den i sm&ouml;ret och krydda med salt och peppar. R&ouml;r ner svampen i riset. Tills&auml;tt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska l&ouml;s och kr&auml;mig i konsistensen. Sp&auml;d ev. med mer buljong. Smaks&auml;tt med salt och peppar.</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Servera risotton direkt p&aring; varma tallrikar med lite ruccola p&aring; toppen.</div> <div class="cooking-step__content__instruction">&nbsp;</div> </div> </div>

Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Pasta med valnötspesto, grillad frukt och spenat


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Ravioli med ricotta, spenat, pinjenötter och brynt smör (förrätt)


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Svamplasagne med portabello, gremolata och citrondressad spenat


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Pasta casarecce med vita bönor och fetaost


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Mexikansk pastasallad med getost och koriander


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Krämig citronpasta med ricotta, fänkål och ärtskott


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Smarrig italiensk tomatsås


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Vegetarisk bolognese

<p><a href="https://www.ica.se/recept/spagetti-med-linsbolognese-721334/">L&auml;nk till recept (Ica)</a></p>

Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Strozzapreti med zucchini, chili, citron, halloumi


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Linguine med citron, chili och räkor


Av: Jill

Lagt till: Sept. 21, 2020