<p><a href="https://www.ica.se/recept/risotto-med-skogschampinjoner-716952/#pfset=1">Länk till recept (Ica)</a></p>
<ul class="ingredients__list">
<li class="ingredients__list__item">3 schalottenlökar</li>
<li class="ingredients__list__item">1 vitlöksklyfta</li>
<li class="ingredients__list__item">9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)</li>
<li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li>
<li class="ingredients__list__item">3 dl carnaroli- eller arborioris</li>
<li class="ingredients__list__item">2 dl vitt vin eller matlagningsvin</li>
<li class="ingredients__list__item">250 g kastanjechampinjoner (går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabella)</li>
<li class="ingredients__list__item">3 msk smör</li>
<li class="ingredients__list__item">2 dl riven parmesanost</li>
<li class="ingredients__list__item">salt och nymalen svartpeppar</li>
<li class="ingredients__list__item">ruccola till servering</li>
</ul>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd. </div>
<div class="cooking-step__content__timers">
<div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen green" tabindex="0">Starta timer</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.</div>
<div class="cooking-step__content__instruction"> </div>
</div>
</div>
Av: Jill
Lagt till: June 21, 2020