Såser och röror

Mums!


Marinad med rosmarin

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • honung
  • peppar

 

 


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Mangosalsa


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Kryddig sojadipp


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Ingefärsdipp


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Salviayoghurt


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Fänkåls-beurre blanc


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Rucolapistou


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Jordärtskocksbearnaise


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Balsamicosås


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Balsamicosky


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Timjansky


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Café de Paris-sås


Av: Jill

Lagt till: Aug. 18, 2019

Vegopastej


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Dragon- och rostad vitlöksslaw


Av: Jill

Lagt till: Aug. 23, 2020

Dragonaioli

1/2 dl majonnäs
1/2 hackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 citron: rivet skal
2 tsk dragon
1 krm salt
svartpeppar


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Coleslaw

200 g vitkål, finstrimlad
1 morot (gärna mer), grovriven
1 msk rödvinsvinäger
3/4 tsk salt
1dl gräddfil
1/2 msk dijonsenap

Låt marinera i vinägern 5-10 minuter innan gräddfil och senap blandas i


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Rotsellericréme

250 g rotselleri 
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt

Skala och tärna rotsellerin, finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt i lite olja i en kastrull. Tillsätt vatten, grädde och salt. Låt sjuda under lock 10-15 min eller tills rotsellerin är mjuk. Späd ev. med mer vatten och smaka av med salt och peppar.


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Dill- och gräslökssås


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020