<ul class="List List--section">
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">850 g <span class="u-textWeightBold ">sötpotatis (ca 3st)</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">1 - 1,5 <span class="u-textWeightBold ">gul lök, i klyftor</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">2 vitlöksklyftor, hackade</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">1 <span class="u-textWeightBold ">röd chili, hackad</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">1 bit ingefära, hackad</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">1 lime</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">3 tsk <span class="u-textWeightBold ">curry</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">1,3 tsk <span class="u-textWeightBold ">fänkålsfrön</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">1-2 msk tomatpuré</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">1,2 liter <span class="u-textWeightBold ">vatten</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase">1 <span class="u-textWeightBold ">grönsaksbuljongtärning</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">ca 1 dl havregrädde</span></li>
<li class="u-paddingHxsm u-textNormal u-colorBase"><span class="u-textWeightBold ">salt</span></li>
</ul>
<ol class="List List--orderedRecipe u-textNormal">
<li class="u-colorBase">Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Fräs sötpotatis, lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Pudra över de torra kryddorna, tillsätt tomatpuré och häll i vattnet när det börjar dofta curry. Smula ner buljongtärningen och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min.</li>
<li class="u-colorBase">Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Smaka av med salt och pressad lime.</li>
</ol>
Av: Jill
Lagt till: Sept. 30, 2020