<section id="chilipesto">
<h3><strong>Chilipesto</strong></h3>
<h4><strong>Ingredienser</strong></h4>
<ul class="list-unstyled">
<li><strong>3 msk </strong>pinjekärnor</li>
<li><strong>2 st </strong>vitlöksklyftor</li>
<li><strong>1 msk </strong>hackad röd chili</li>
<li><strong>1/2 dl </strong>solrosolja</li>
<li><strong>3 msk </strong>tomatpuré</li>
<li><strong>1/2 tsk </strong>salt</li>
</ul>
<h4><strong>Instruktioner</strong></h4>
<ul class="list-unstyled">
<li>Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa ihop pinjekärnor, vitlök, chili, olja och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar, alt. cayennepeppar.</li>
</ul>
</section>
<h3><strong>Fläskfilé</strong></h3>
<h4><strong>Ingredienser</strong></h4>
<ul class="list-unstyled">
<li><strong>600 g </strong>fläskfilé</li>
<li><strong>1 tsk </strong>salt</li>
<li><strong>2 msk </strong>smör</li>
<li>svartpeppar</li>
</ul>
<h4><strong>Instruktioner</strong></h4>
<ul class="list-unstyled">
<li>Sätt ugnen på 225 grader.Krydda och bryn fläskfilén runt om. Lägg i ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.</li>
<li>Använd köttermometer och stick in i tjockaste delen av filén. Måltemp: 65 grader, tar ca 20 minuter. Låt sedan köttet vila övertäckt i ca 10 minuter.</li>
</ul>
<section id="sesampotatis">
<h3><strong>Sesampotatis</strong></h3>
<h4><strong>Ingredienser</strong></h4>
<ul class="list-unstyled">
<li><strong>8 st (ca 1 kg) </strong>potatis</li>
<li><strong>2 msk </strong>solrosolja</li>
<li><strong>2 msk </strong>sesamfrön</li>
<li><strong>1 tsk </strong>salt</li>
</ul>
<h4><strong>Instruktioner</strong></h4>
<ol class="noindent">
<li>Sätt ugnen på 225 grader.</li>
<li>Skala potatisarna, skiva 3-4 mm tunt, lägg som tegel på bakplåtspapper.</li>
<li>Pensla med olja och strö över sesamfrön och salt.</li>
<li>Sätt in plåten mitt i ugnen 25 minuter och höj sedan värmen till 250 grader och stek i ugnen fem minuter till för att få fin färg.</li>
</ol>
</section>
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019