Fläskkött

oink


Fläskfilé med chilipesto och sesampotatis

<section id="chilipesto"> <h3><strong>Chilipesto</strong></h3> <h4><strong>Ingredienser</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>3 msk </strong>pinjek&auml;rnor</li> <li><strong>2 st </strong>vitl&ouml;ksklyftor</li> <li><strong>1 msk </strong>hackad r&ouml;d chili</li> <li><strong>1/2 dl </strong>solrosolja</li> <li><strong>3 msk </strong>tomatpur&eacute;</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>salt</li> </ul> <h4><strong>Instruktioner</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li>Rosta pinjen&ouml;tterna i en torr stekpanna. Mixa ihop pinjek&auml;rnor, vitl&ouml;k, chili, olja och tomatpur&eacute;. Smaka av med salt och peppar, alt. cayennepeppar.</li> </ul> </section> <h3><strong>Fl&auml;skfil&eacute;</strong></h3> <h4><strong>Ingredienser</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>600 g </strong>fl&auml;skfil&eacute;</li> <li><strong>1 tsk </strong>salt</li> <li><strong>2 msk </strong>sm&ouml;r</li> <li>svartpeppar</li> </ul> <h4><strong>Instruktioner</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li>S&auml;tt ugnen p&aring; 225 grader.Krydda och bryn fl&auml;skfil&eacute;n runt om. L&auml;gg i ugnss&auml;kert fat och bred p&aring; lite av chilipeston.</li> <li>Anv&auml;nd k&ouml;ttermometer och stick in i tjockaste delen av fil&eacute;n. M&aring;ltemp: 65 grader, tar ca 20 minuter. L&aring;t sedan k&ouml;ttet vila &ouml;vert&auml;ckt i ca 10 minuter.</li> </ul> <section id="sesampotatis"> <h3><strong>Sesampotatis</strong></h3> <h4><strong>Ingredienser</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>8 st (ca 1 kg) </strong>potatis</li> <li><strong>2 msk </strong>solrosolja</li> <li><strong>2 msk </strong>sesamfr&ouml;n</li> <li><strong>1 tsk </strong>salt</li> </ul> <h4><strong>Instruktioner</strong></h4> <ol class="noindent"> <li>S&auml;tt ugnen p&aring; 225 grader.</li> <li>Skala potatisarna, skiva 3-4 mm tunt, l&auml;gg som tegel p&aring; bakpl&aring;tspapper.</li> <li>Pensla med olja och str&ouml; &ouml;ver sesamfr&ouml;n och salt.</li> <li>S&auml;tt in pl&aring;ten mitt i ugnen 25 minuter och h&ouml;j sedan v&auml;rmen till 250 grader och stek i ugnen fem minuter till f&ouml;r att f&aring; fin f&auml;rg.</li> </ol> </section>

Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Fläskfilé

<h4><strong>Ingredienser</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>600 g </strong>fl&auml;skfil&eacute;</li> <li><strong>1 tsk </strong>salt</li> <li><strong>2 msk </strong>sm&ouml;r</li> <li>svartpeppar</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <h4><strong>Instruktioner</strong></h4> <ul class="list-unstyled"> <li>S&auml;tt ugnen p&aring; 225 grader.Krydda och bryn fl&auml;skfil&eacute;n runt om. L&auml;gg i ugnss&auml;kert fat och bred p&aring; lite av chilipeston.</li> <li>Anv&auml;nd k&ouml;ttermometer och stick in i tjockaste delen av fil&eacute;n. M&aring;ltemp: 65 grader, tar ca 20 minuter. L&aring;t sedan k&ouml;ttet vila &ouml;vert&auml;ckt i ca 10 minuter.</li> </ul>

Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Pork burger med limeblad, mynta och ingefärsketchup


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Pork satay med jordnötter och grillad pak soi


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Mexican pork chili med chipotle, rostad sötpotatis och tortillachips


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Salsicciafrikadeller i tomatsås


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Koreansk fläskkarré med kålrabbikimchi, sesamstekt spenat och löskokt ägg


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019