Pizza

inte så tjock deg, TACK


Blomkålspizza

<h4><strong>Ingredienser</strong></h4> <h5>Pizzabotten</h5> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>200 g </strong>blomk&aring;l</li> <li><strong>1/2 dl </strong>riven parmesanost</li> <li><strong>1/2 dl </strong>riven ost</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>torkad oregano</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>chiliflakes</li> <li><strong>2 msk </strong>mandelmj&ouml;l</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>salt</li> <li><strong>1 &auml;gg&nbsp;</strong>&auml;gg</li> </ul> <h5>Tomats&aring;s</h5> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>4 msk </strong>tomatpur&eacute;</li> <li><strong>1 dl </strong>vatten</li> <li><strong>1 msk </strong>torkad oregano</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>salt</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>peppar</li> <li><strong>1/2 tsk </strong>chiliflakes</li> </ul> <h5>Topping</h5> <ul class="list-unstyled"> <li><strong>1 dl </strong>tomats&aring;s</li> <li><strong>2 dl </strong>svamp</li> <li><strong>1/2 </strong>paprika</li> <li><strong>1/2 </strong>gul l&ouml;k</li> <li><strong>1/2 </strong>zucchini</li> <li><strong>1 dl </strong>riven ost</li> <li><strong>1 dl </strong>mozarella ost</li> </ul> <h4><strong>Instruktioner</strong></h4> <ol class="noindent"> <li>S&auml;tt ugnen p&aring; 250&deg;C.</li> <li>Botten: Blanda r&aring; blomk&aring;l till ett fint ris i en matberedare/Nicer Dicer. L&auml;gg i en sk&aring;l och mikra 4 minuter p&aring; full effekt. L&aring;t svalna. Krama ut v&auml;tskan.</li> <li>Blanda blomk&aring;lsriset med parmesan, riven ost, lite oregano, chiliflakes, mandelmj&ouml;l, salt och &auml;gg till en deg.</li> <li>Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (f&ouml;r 2 port) p&aring; en bakpapperskl&auml;dd pl&aring;t. Gr&auml;dda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna &auml;r gyllene och krispiga. Ta ut och l&aring;t svalna n&aring;got.</li> <li>Stek Topping gr&ouml;nsakerna en stund i en stekpanna.</li> <li><strong>Topping:</strong>&nbsp;Bred ut tomats&aring;s och l&auml;gg p&aring; valfri pizza topping</li> <li>Gr&auml;dda ytterligare ca 5 minuter.</li> <li>Till servering: Toppa g&auml;rna pizzan med ruccola.</li> </ol>

Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Tarte flambeé med schalottnlökscrème, Gruyère och fänkålsstekt spetskål


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Pizza med tryffelburrata, ägg och färsk basilika


Av: alex

Lagt till: April 1, 2019

Filodegspaj med talleggio


Av: Jill

Lagt till: Aug. 18, 2019

Sparrispizza med prästost och örtolja


Av: Jill

Lagt till: May 22, 2020

Butternut squash pizza

<p><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pizza med butternut, parmesan, mozzarella, vitl&ouml;k, ruccola och valn&ouml;tter.&nbsp;</span><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);"><br /></span><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pizzadeg med fullkornsdinkel, j&auml;sning 30 min.</span><br style="box-sizing: border-box; color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);" /><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pumpaskivor som rostas i ugn, 20 min p&aring; 225</span><span style="box-sizing: border-box; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8); color: #4d5156; font-family: arial, sans-serif;">&deg;.</span></p> <p><em><strong>Pizzadeg</strong></em></p> <ul class="ingredients__list"> <li class="ingredients__list__item">1/2 paket j&auml;st (1/2 paket motsvarar 25 g)</li> <li class="ingredients__list__item">2 dl vatten (37&ordm;C)</li> <li class="ingredients__list__item">1/2 tsk salt</li> <li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li> <li class="ingredients__list__item">3 dl mj&ouml;l av fullkornsdinkel</li> <li class="ingredients__list__item">2 - 3 dl vetemj&ouml;l</li> </ul> <p><em><strong>Creme fraiche+vitl&ouml;k eller tomats&aring;s&nbsp;</strong></em></p> <ul> <li>2 dl creme fraiche ev. mer?</li> <li>pressad vitl&ouml;k</li> </ul> <p><em><strong>P&aring;l&auml;gg</strong></em></p> <ul class="ingredients__list"> <li class="ingredients__list__item">1 butternutpumpa (&agrave; ca 1 kg)</li> <li class="ingredients__list__item">1/2 tsk paprikapulver (g&auml;rna r&ouml;kt)</li> <li class="ingredients__list__item">1 mozzarella (&agrave; 125 g)</li> <li class="ingredients__list__item">2 dl hyvlad parmesan eller pecorino</li> <li class="ingredients__list__item">1 msk hackad f&auml;rsk oregano</li> <li class="ingredients__list__item">1/2 p&aring;se ruccola (&agrave; 65 g)</li> <li class="ingredients__list__item">1 dl grovhackade valn&ouml;tter</li> <li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li> <li class="ingredients__list__item">2 tsk flingsalt</li> <li class="ingredients__list__item">svartpeppar</li> </ul> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">&nbsp;</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction"><strong>Pizzadeg:</strong> Smula j&auml;sten i en bunke och h&auml;ll p&aring; vattnet. R&ouml;r tills j&auml;sten l&ouml;sts upp. Tills&auml;tt salt och olivolja samt mj&ouml;lsorterna. Arbeta degen ca 5 minuter f&ouml;r hand. L&aring;t degen j&auml;sa &ouml;vert&auml;ckt&nbsp;30 minuter.</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction"><strong>P&aring;l&auml;gg:</strong> S&auml;tt ugnen p&aring; 225&deg;C. Skala pumpan med potatisskalare.</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">Dela p&aring; l&auml;ngden. Gr&ouml;p ur k&auml;rnorna. Sk&auml;r halvorna i tunna skivor tv&auml;rs&ouml;ver.</div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">L&auml;gg pumpaskivorna p&aring; en bakpapperskl&auml;dd pl&aring;t. Ringla &ouml;ver och str&ouml; p&aring; paprikapulver och&nbsp;flingsalt.&nbsp;Blanda.&nbsp;</div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">Rosta mitt i ugnen tills pumpan f&aring;tt lite f&auml;rg, ca&nbsp;20 minuter. R&ouml;r om efter halva tiden.&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__timers"> <div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen blue-light" tabindex="0">&nbsp;</div> </div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Dela degen i&nbsp;2&nbsp;eller 4 delar (f&ouml;r 4 port). Kavla ut till tunna bottnar. L&auml;gg p&aring; bakpapperskl&auml;dda pl&aring;tar. Bred p&aring; creme fraiche/vitl&ouml;k eller tomats&aring;s. F&ouml;rdela mozzarella och hyvlad parmesan/pecorino &ouml;ver.&nbsp;</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">L&auml;gg p&aring; pumpaskivor och oregano. Gr&auml;dda pizzorna mitt i ugnen tills kanterna f&aring;tt fin f&auml;rg, ca 15 minuter.&nbsp;</div> </div> </div> <div class="cooking-step"> <div class="cooking-step__check">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content"> <div class="cooking-step__content__instruction">Toppa pizzorna med ruccola och valn&ouml;tter. Salta, peppra och servera.&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content__instruction">&nbsp;</div> <div class="cooking-step__content__instruction">L&Auml;nk till ursprungsrecept:&nbsp;<em><a href="https://www.ica.se/recept/butternut-squash-pizza-716038/">L&auml;nk till recept (Ica)</a></em></div> </div> </div>

Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Pizzadeg, Pizza Al funghi


Av: Jill

Lagt till: June 21, 2020

Pizza med grillad paprika och örtolja

<p><strong>Egen deg (45 min j&auml;sning):<br /></strong><br />15 gram j&auml;st<br />3 dl vatten<br />2 msk olivolja<br />2 tsk str&ouml;socker<br />1 tsk flingsalt<br />6,5 - 7 dl vetemj&ouml;l (390-420 gram)<br /><span style="color: #626262;"><br />Smula j&auml;sten i en bunke och l&ouml;s upp i 37&deg;-gradigt vatten. <br />Tills&auml;tt olja, socker och salt. H&auml;ll i mj&ouml;let, lite i taget, och kn&aring;da degen i maskin ca 10 min, s&aring; att den blir elastisk. Str&ouml; &ouml;ver lite mj&ouml;l och l&aring;t degen j&auml;sa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.</span></p> <p><strong>Tomats&aring;s (ska puttra i 30 min)</strong>: <br />1-2 schalottenl&ouml;kar&nbsp;<br />2 vitl&ouml;ksklyftor<br />olivolja<br />1 frp krossade tomater<br />1 msk balsamvin&auml;ger<br />1 msk honung <br />1 tsk oregano <br />1 tsk salt <br />svartpeppar</p> <p>Skala och finhacka l&ouml;k och vitl&ouml;k. Fr&auml;s dem i olja i en kastrull. Tills&auml;tt tomatkross, honung, vin&auml;ger och oregano. Krydda med salt och peppar. L&aring;t sjuda p&aring; svag v&auml;rme under lock ca 30 min. L&aring;t kallna.<br /><br /><strong>P&aring; pizzan:</strong><br /><br />0,5 burk grillad paprika (ev. strimlad)<br />1 liten r&ouml;dl&ouml;k, skivad<br />2 dl kalamataoliver<br />250 gram mozzarella<br />100 gram pecorinoost, hyvlad</p> <p><strong>&Ouml;rtolja</strong>: <br />N&aring;gra kvistar f&auml;rsk rosmarin, timjan<br />0,75 dl olivolja <br />1 vitl&ouml;ksklyfta<br />1 tsk citronskal<br />2 krm salt<br />svartpeppar</p> <ol> <li>S&auml;tt ugnen p&aring; 250&deg;. Dela degen i fyra bitar och kavla ut p&aring; mj&ouml;lad arbetsb&auml;nk. Lyft &ouml;ver p&aring; en pl&aring;t med bakpl&aring;tspapper.</li> <li>Bred ett lager tomats&aring;s p&aring; pizzorna. Strimla paprikan. Skala och skiva l&ouml;ken. L&auml;gg paprika och l&ouml;k p&aring; pizzorna. Toppa med oliver och bitar av mozzarella. Hyvla &ouml;ver pecorino. Gr&auml;dda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min.</li> <li>Ringla &ouml;rtolja &ouml;ver pizzorna och servera.</li> </ol> <p><strong><a href="https://alltommat.se/recept/pizza-med-chorizo-grillad-paprika-och-ortolja/">L&auml;nk till recept (Allt om mat)</a></strong></p>

Av: Jill

Lagt till: June 28, 2020

Pizza med jordärtskocka, svamp och kapris

<p>Tillagningstid: 30 min Ugnstemperatur:250&ordm; <br />4 portioner</p> <p>Ingredienser</p> <p>600 g pizzadeg, g&auml;rna surdeg <br />200 g jord&auml;rtskockor <br />2 dl cr&egrave;me fraiche <br />6 skogschampinjoner, skivade <br />3 msk kapris, avrunnen <br />1 kruka f&auml;rsk rosmarin <br />125 g mozzarella, bruten i bitar <br />150 g riven V&auml;sterbottensost <br />1 tsk flingsalt <br />0.5 tsk svartpeppar <br />30 g rucola <br />0.5 citron, finrivet skal <br />1 msk olivolja</p> <p>&nbsp;1 S&auml;tt ugnen p&aring; 250&deg; och st&auml;ll in en pl&aring;t. Skala jord&auml;rtskockorna och sk&auml;r tunt med mandolin. L&auml;gg eller kavla ut pizzadegen p&aring; ett bakpl&aring;tspapper.</p> <p>2 Bred cr&egrave;me fraichen p&aring; degen och l&auml;gg p&aring; jord&auml;rtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och v&auml;sterbottensost. Krydda med salt och peppar.</p> <p>3 Ta ut den heta pl&aring;ten och lyft &ouml;ver pizzan p&aring; den. Gr&auml;dda mitt i ugnen tills osten sm&auml;lt och pizzan har fin f&auml;rg, 10&ndash;15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.&nbsp;</p> <p><a href="https://www.coop.se/recept/pizza-bianco-med-svamp-jordartskockor-och-kapris">L&auml;nk till recept (Coop)</a></p>

Av: Jill

Lagt till: June 28, 2020

Flatbread med rostad pumpa, gruyére och oreganogremolata


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Pizza bianco med örtstekta grönsaker och kronärtskockskräm


Av: Jill

Lagt till: Aug. 29, 2020

Pizza-inspiration


Av: Jill

Lagt till: March 14, 2021