<p><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pizza med butternut, parmesan, mozzarella, vitlök, ruccola och valnötter. </span><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);"><br /></span><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pizzadeg med fullkornsdinkel, jäsning 30 min.</span><br style="box-sizing: border-box; color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);" /><span style="color: #363640; font-family: 'open sans'; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8);">Pumpaskivor som rostas i ugn, 20 min på 225</span><span style="box-sizing: border-box; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.8); color: #4d5156; font-family: arial, sans-serif;">°.</span></p>
<p><em><strong>Pizzadeg</strong></em></p>
<ul class="ingredients__list">
<li class="ingredients__list__item">1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)</li>
<li class="ingredients__list__item">2 dl vatten (37ºC)</li>
<li class="ingredients__list__item">1/2 tsk salt</li>
<li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li>
<li class="ingredients__list__item">3 dl mjöl av fullkornsdinkel</li>
<li class="ingredients__list__item">2 - 3 dl vetemjöl</li>
</ul>
<p><em><strong>Creme fraiche+vitlök eller tomatsås </strong></em></p>
<ul>
<li>2 dl creme fraiche ev. mer?</li>
<li>pressad vitlök</li>
</ul>
<p><em><strong>Pålägg</strong></em></p>
<ul class="ingredients__list">
<li class="ingredients__list__item">1 butternutpumpa (à ca 1 kg)</li>
<li class="ingredients__list__item">1/2 tsk paprikapulver (gärna rökt)</li>
<li class="ingredients__list__item">1 mozzarella (à 125 g)</li>
<li class="ingredients__list__item">2 dl hyvlad parmesan eller pecorino</li>
<li class="ingredients__list__item">1 msk hackad färsk oregano</li>
<li class="ingredients__list__item">1/2 påse ruccola (à 65 g)</li>
<li class="ingredients__list__item">1 dl grovhackade valnötter</li>
<li class="ingredients__list__item">2 msk olivolja</li>
<li class="ingredients__list__item">2 tsk flingsalt</li>
<li class="ingredients__list__item">svartpeppar</li>
</ul>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction"> </div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction"><strong>Pizzadeg:</strong> Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och olivolja samt mjölsorterna. Arbeta degen ca 5 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction"><strong>Pålägg:</strong> Sätt ugnen på 225°C. Skala pumpan med potatisskalare.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check">Dela på längden. Gröp ur kärnorna. Skär halvorna i tunna skivor tvärsöver.</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check">Lägg pumpaskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över och strö på paprikapulver och flingsalt. Blanda. </div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check">Rosta mitt i ugnen tills pumpan fått lite färg, ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden. </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__timers">
<div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen blue-light" tabindex="0"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Dela degen i 2 eller 4 delar (för 4 port). Kavla ut till tunna bottnar. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Bred på creme fraiche/vitlök eller tomatsås. Fördela mozzarella och hyvlad parmesan/pecorino över. </div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Lägg på pumpaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills kanterna fått fin färg, ca 15 minuter. </div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Toppa pizzorna med ruccola och valnötter. Salta, peppra och servera. </div>
<div class="cooking-step__content__instruction"> </div>
<div class="cooking-step__content__instruction">LÄnk till ursprungsrecept: <em><a href="https://www.ica.se/recept/butternut-squash-pizza-716038/">Länk till recept (Ica)</a></em></div>
</div>
</div>
Av: Jill
Lagt till: June 21, 2020