Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: alex
Lagt till: April 1, 2019
Av: Jill
Lagt till: Aug. 18, 2019
Av: Jill
Lagt till: May 22, 2020
Pizza med butternut, parmesan, mozzarella, vitlök, ruccola och valnötter.
Pizzadeg med fullkornsdinkel, jäsning 30 min.
Pumpaskivor som rostas i ugn, 20 min på 225°.
Pizzadeg
Creme fraiche+vitlök eller tomatsås
Pålägg
Av: Jill
Lagt till: June 21, 2020
Av: Jill
Lagt till: June 21, 2020
Egen deg (45 min jäsning):
15 gram jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
6,5 - 7 dl vetemjöl (390-420 gram)
Smula jästen i en bunke och lös upp i 37°-gradigt vatten.
Tillsätt olja, socker och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och knåda degen i maskin ca 10 min, så att den blir elastisk. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
Tomatsås (ska puttra i 30 min):
1-2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 frp krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk oregano
1 tsk salt
svartpeppar
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross, honung, vinäger och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme under lock ca 30 min. Låt kallna.
På pizzan:
0,5 burk grillad paprika (ev. strimlad)
1 liten rödlök, skivad
2 dl kalamataoliver
250 gram mozzarella
100 gram pecorinoost, hyvlad
Örtolja:
Några kvistar färsk rosmarin, timjan
0,75 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronskal
2 krm salt
svartpeppar
Av: Jill
Lagt till: June 28, 2020
Tillagningstid: 30 min Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Ingredienser
600 g pizzadeg, gärna surdeg
200 g jordärtskockor
2 dl crème fraiche
6 skogschampinjoner, skivade
3 msk kapris, avrunnen
1 kruka färsk rosmarin
125 g mozzarella, bruten i bitar
150 g riven Västerbottensost
1 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
30 g rucola
0.5 citron, finrivet skal
1 msk olivolja
1 Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
2 Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och västerbottensost. Krydda med salt och peppar.
3 Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.
Av: Jill
Lagt till: June 28, 2020
Av: Jill
Lagt till: Aug. 29, 2020
Av: Jill
Lagt till: Aug. 29, 2020
Av: Jill
Lagt till: March 14, 2021