<ul class="ingredients__list">
<li class="ingredients__list__item">1 gul lök</li>
<li class="ingredients__list__item">1 blomkålshuvud (à ca 800 g)</li>
<li class="ingredients__list__item">100 g champinjoner</li>
<li class="ingredients__list__item">1 tsk hel kardemumma</li>
<li class="ingredients__list__item">1 msk hel eller malen spiskummin</li>
<li class="ingredients__list__item">100 g smör</li>
<li class="ingredients__list__item">1/2 dl russin</li>
<li class="ingredients__list__item">1 msk gurkmeja</li>
<li class="ingredients__list__item">1/2 msk socker</li>
<li class="ingredients__list__item">1 1/2 tsk salt</li>
<li class="ingredients__list__item">1 1/2 dl vatten</li>
<li class="ingredients__list__item">1 1/2 dl vispgrädde</li>
<li class="ingredients__list__item">2 1/2 dl mandelmjöl</li>
<li class="ingredients__list__item">1 1/2 dl riven kokos</li>
<li class="ingredients__list__item">4 dl mild yoghurt (3 %)</li>
<li class="ingredients__list__item">1 kruka hackad koriander</li>
</ul>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skär champinjonerna i kvartar.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel.</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Smält smöret i stor stekpanna eller wok. Fräs lök med kardemumma och spiskummin 2 minuter i smöret. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och salt. Rör om och låt fräsa under lock 5–7 minuter. Rör då och då.</div>
<div class="cooking-step__content__instruction"> </div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca 2 minuter utan lock.</div>
<div class="cooking-step__content__timers">
<div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen orange" tabindex="0">Starta timer</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Rör ner yoghurten och den hackade koriandern. Låt sjuda 1 minut under lock.</div>
<div class="cooking-step__content__timers">
<div class="button button--small js-track-cookmode-timeropen blue-light" tabindex="0">Starta timer</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="cooking-step">
<div class="cooking-step__check"> </div>
<div class="cooking-step__content">
<div class="cooking-step__content__instruction">Servera grytan med ris och gärna naanbröd.</div>
</div>
</div>
<p><br /><a href="https://www.ica.se/recept/vegetarisk-korma-717304/">Länk till recept (Ica)</a></p>
Av: Jill
Lagt till: June 7, 2020